Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Nemzetközi Kulturális-gasztronómiai...

Nemzetközi Kulturális-gasztronómiai rendezvény Tamásfalván

2014.április 26-án a Széchenyi István Magyar Művelődési Egyesület  a Kultúrotthonban és udvarában megszervezte a Három ország  kultúrája és szokásai elnevezésű kulturális –gasztronómiai fesztivált, melynek résztvevői a magyarországi testvértelepülésről Hosszúhetényből érkező Daloskör, a romániai  újszentesi  Művelődési Egyesület  csoportja, a begaszentgyörgyi  és a magyarcsernyei község  nőszervezetei  és természetesen  a  házigazdák voltak.

A  vendégeket  a  begaszentgyörgyi  Közművelődési Intézmény  képtárlata, kézimunka kiállítás , sós és édes  palacsintából készült  sütemények  kiállítása  fogadta.

A délelőtti  programban lévő palacsinta sütő versenyen Lázár Jenő, a begyaszentgyörgyi község alelnöke, Szarka Edit a Széchenyi István M.M.E. elnöke, Grujity Mihajlo, a tamásfalvi  helyi közösség elnöke, Dénes Ildikó  Újszentes kulturális tanácsosa, dr. Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere köszöntötte, a rendezvényt  Dobai János  tartományi környezetvédelmi segédtitkár  nyitotta meg.

A csapatok öt fortélyos palacsintasütő versenyben kellett, hogy összemérjék ügyességüket. Az összesített pontozás alapján az 1. helyet a a párdányi, 2.helyet a  karagyorgyevói  Vidovdan, 3. helyet pedig a tordai Orgonavirág nevet viselő nőszervezetek  érték el.

Külön díjat kaptak a a legszebb, legízletesebb sós és édes palacsinta különlegességek  alkotói.

Közös ebéd után kiváló, tarka kultúrműsort mutattak be  a hosszúhetényi, újszentesi és a tamásfalvi  művelődési egyesületek  tagjai. A műsor a három ország  három településének művelődési egyesületei  közötti  kultúrális együttműködési  megállapodás  aláírásával  kezdődött.

Este 20.00-tól  bál volt szervezve a vendégek, résztvevők és a falu lakosainak számára.

Szarka Edit


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?