Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Nyári táborozás-tanyázás

Nyári táborozás-tanyázás

 

A 4.sz.Szent Imre herceg cserkészcsapat nyári tanyázása 2019. július 23-26-ig tartott. Tanyázásunk helyszine a Muzslyai rétek, Szitás tanya volt.

Keretmese: Szent Imre herceg

Segítőkész szülőkkel együtt 23-án 10 órátol elfoglaltuk a tanyát, az apukák anyukák segítségével felálítottuk a sátrakat. Majd a tábori építmények következtek a tábor kereszt, és a tábori zászlórúd felállítása. Alaposan megizzaztott bennünket a kemény réti föld. De mi cserkészek és kiscserkészek nem adtuk fel, mindenki besegített s így már ebéd előtt megnyitottuk a tanyázásunkat. Amikor megérkezett Imre herceg és tanítója a bencés szerzetes Gellért. Imre herceg megkérte a cserkészeket, kiscserkészeket, hogy a következő pár napban mindenben vegyenek részt vele. Tanulásban, játékban, éneklésben, evésben, alvásban.

A második napon verőfényes napsütésre ébredtünk, és örömhírt közölt velünk  Imre herceg. Látogató érkezik hozzánk messzi külhonból, az egyik menyasszonyjelölt (Réka, a mentorunk). Sok-sok játékot játszottunk, versenyeztünk, nevettünk, jól kifáradtunk, vendégünk pedig az esti órákban elbúcsúzott tőlünk.

A harmadik napon vadászatra indultunk, de előtte mindenki elkészítette az ijászathoz saját nyilát és ijvesszőjét. Sokat gyakoroltunk míg végre elindultunk a vadászatra. Nagysétánk alkalmával igazi vadat nem találtunk, de ismerkedtünk a gyógynövényekkel (útifű, cickafark...) és még boglárka lepkét is láttunk, ahol megpihentünk és íjlövő versenyt tartottunk. Jól kifáradtunk, de a délutáni pihenő után még vízicsatát is vívtunk- fiúk a lányok ellen. Mire megszárítkoztunk, lehetett sütni az előkészített kürtőskalácsokat, majd jól belakmároztunk. A mai nap végén az esti tábortűzszertartás alatt egy kiscserkészjelöltünk ígéretet tett Miklós Marcell. 

Elérkezett az utolsó nap tanyázásunk során, amikor is Imre herceg felnőtt lett, gyermekévei befejeződtek, így a mi tanyázásunk, játékunk is befejeződött. Délelőtt tábort bontottunk, megebédeltünk, a szakácsnéninek egy énekkel köszöntük meg a finom ebédeket, és Tibi bácsinak pedig csatakiáltással és cserkésztapssal köszöntük meg, hogy táborozhattunk a tanyáján, és hogy minden nap és a tábortűz alatt harcot vívhattunk a rengeteg szúnyoggal. De jól éreztük magunkat.

Jó Munkát!

 

Szarvák Cecilia kcsst,                                                                     

Táborparancsnok