Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Pedagógus-továbbképzés az...

Pedagógus-továbbképzés az agressziókezelésről

A nagybecskereki Vajdasági Módszertani Központ a 2015/2016-os tanévben nyolc ingyenes akkreditált továbbképzést szervezett a bánáti óvodapedagógusok, osztálytanítók és tanárok részére. Ma zárult a Farkas vagy áldozat? című kurzus, amely az agressziókezelést és a bántalmazók segítésének lehetőségeit taglalta. Ezen a képzésen 41 pedagógus vett részt Bánát szinte minden magyarul oktató iskolájából, az előadók - Besnyi Szabolcs tréner és Major Zsolt Balázs pszichológus - két csoportban foglalkoztak a részvevőkkel.

Mint a Vajdasági Módszertani Központ vezetője, Várady József elmondta, az idei évet tartja az elmúlt ötéves időszak sikerévének, mert a támogatóik segítségével megvalósíthatták elképzeléseiket, hisz a magyar pedagógusok továbbképzésére továbbra is nagy szükség van, így a jövőben is számíthatnak a különféle tartalmú kurzusokra, ahol új ismeretekkel bővíthetik tudásukat a pedagógusok.

A visszajelzések csak megerősítik a Vajdasági Módszertani Központ munkatársait abban, hogy a tevékenységükkel nagyban hozzájárul a pedagógusok munkájához. A tervek szerint a Központ március folyamán egy összejövetelt szeretne megszervezni, amelyre a magyar tanintézmények képviselőit hívnák meg, amelyen a jövőbeni terveket ecsetelnék, hogyan is, milyen ütemben valósítsák meg az újabb továbbképzéseket.

 

Kónya-Kovács Otília

Forrás: VajdaságMA