Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Regionális civil fórum

Regionális civil fórum

A muzslyai réten, a Napsugaras-tó partjánál, a Pony (Müller) tanyán 2014. szeptember 25-én 18 órai kezdettel regionális civil fórumot tartottak, melyen részt vettek a Közép-bánsági civil központal közreműködő magyar civil szervezetek. A fórumra a 26 meghívott magyar civil szervezet képviselője közül 23 képviselő volt jelen, ide beleértve nem csak a Muzslyán működő civil szervezeteket, hanem Lukácsfalváról, Erzsébetlakról, Nagybecskerekről, Magyarszentmihályról és Magyarittabéről is.

A fórumon több téma került megvitattásra, többek közül ezek a civil szervezetek által létrejöhető szövetség, közös leltár kialakítása, közös fellépés a nemzetközi pályázatok terén. A második nagy tétel és téma, amely ezen a fórumon elhangzott a már említett szövetség kialakítása, amely egy turisztikai klaszter felé irányulna, mivel egy olyan térségen lakunk, és olyan térségen vannak az említett Magyar civil szervezetek, amely tele van természeti kincsel, és ezt összefogással és együttműködéssel lehet kihasználni.

Következő érdekes téma már csak a muzslyai civil szervezeteknek szólt, mivel a Muzslya központjában levő egykori mozi épület (amely mostanra egy roncsépületté változott) megszépítésére vonatkozott. Erre a témára, azaz a munkaakció megszervezésére már kitűzték az időpontot. A forum végén minden civil szervezet képviselője felszólalt, elmondta hogyan van megelégedve a civil központ munkájával, milyen ötletei vannak a jövőbeli munkával kapcsolatban.

 
 

Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?