Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Regionális Civil Tájékoztató fórum...

Regionális Civil Tájékoztató fórum Tordán

   2014.01.30-án a kisoroszi Civil Központot működtető Torontál egyesület közös szervezésben a tordai helyi  közösséggel civil tájékoztató fórumra hívta össze az Észak-közép bánsági régió magyar civil szervezeteit.A találkozót Tordán a Művelődési otthonban tartották, ahol a házigazda, Dobai János üdvözölte a jelenlevőket és megköszönte, hogy ilyen szép számban összegyűltek. A 34 jelenlevő több mint 20 civil szervezetet képviselt az Észak-közép bánsági régióból.

   Zsoldos Ferenc, a Délvidéki Civil Központok koordinátora bemutatta az előadókat. Stausz Edina a szabadkai Civil Központ munkatársa a Bethlen Gábor Alap központi és a Szekeres László Alapítvány regionális pályázati kiírásait ismertette, majd bemutatta ezen pályázatok beadására létrehozott új elektronikus pályázati rendszert (NIR).

  Erős Ervin, az újvidéki Civil Központ munkatársa az aktuális nemzetközi forrásokat ismertette, a források pályázására szükséges feltételrendeszert, és  pozitív példákkal bíztatta a civil szervezeteket a nemzetközi pályáztatók forrásainak lehívására.

   Harmath Éva zentai könyvelő és egyben a Délvidéki Civil központok szakembere az aktuális pénzügyi szabályokat ismertette, majd felhívta a figyelmet a helyes munkamenetre, hogy milyen munkafeladatok elvégzéséből tevődik össze a civil szervezet évi munkája könyvelési szempontból.

  A jelenlevők aktívan bekapcsolódtak az előadások témáiba, ezzel további, számukra hasznos információkat gyűjtöttek.

A Délvidéki Civil Központok működését a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

 


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?