Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Szavalóversenyt tartottak Muzslyán

Szavalóversenyt tartottak Muzslyán

A muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület az idén is megszervezte a Petőfi a szívünkben (Petőfi és kortársai) elnevezésű szavalóversenyt, melyre ezúttal hét településről — Tóbáról, Magyarcsernyéről, Magyarittabéről, Szentmihályról, Nagybecskerekről, Lukácsfalváról és Muzslyáról — 52 általános és középiskolás szavaló nevezett be.

A szép számban megjelent közönséget Juhász Törköly Krisztina, a művelődési egyesület elnök asszonya köszöntötte, majd a szavalók léptek a színpadra, és tehetségüknek köszönhetően igencsak megnehezítették a Kovács Jolánka (magyar szakos tanárnő, a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola könyvtárosa), Simon Melinda (az Újvidéki Színház színésznője) és Szalma Erika (a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola magyar szakos tanárnője) alkotta zsűri munkáját.

Az első és második osztályosok mezőnyében az első díjat Barna Léda érdemelte ki, második lett Lázár-Dékány Dávid és Olajos Teodor, a harmadik helyen pedig Tóth Balázs végzett.

A harmadikosok és negyedikesek kategóriájában első díjas lett Rontó Kata, a második helyre Körtési Rebeka került, a harmadik díjat pedig Kiss Rollandnak ítélték oda.

Az ötödikesek és hatodikosok mezőnyében Sziveri Emese az első, Lázár Mónika a második, Rapos Lenke és Kormányos Ákos pedig a harmadik.

A hetedikesek és nyolcadikosok kategóriájában Buka Bence bizonyult a legjobbnak, míg a középiskolások mezőnyében Márton Leonárd az első, Csüllög Áron pedig a második helyen végzett.

Különdíjat Kurunczi Anasztázia, László Laura és Németh Áron kapott.