Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Tanulj és maradj szülőfaludban!

Tanulj és maradj szülőfaludban!

2014. szeptember 26-án Magyarittabén a Betlen Gábor Alap jóvoltából egy előadáson vehettek részt az ottani mezőgazdasági termelők. A Tanulj és maradj szülőfaludban! című pályázat útján egy előadás keretén bátorítottuk fel az embereket, hogy nem kell külföldre sietni a szebb jövő érdekében, hanem saját szülőfaluban maradni és ott kialakítani egy olyan környezetet hogy jól érezze magát mindenki. 

Az előadást Madarász Gyula a Császárkert Kft igazgatója tartotta, aki már bebizonyította, hogy összefogással sok minden elérhető, és az összefogásnak az eredménye egy ilyen nagy cég kialakítása. A Császárkert Kft már 7 éve működik és a környékből állít munkába embereket, így lehetőséget adva a falunak, hogy fejlődjön, kisebb legyen a munkanélküliség. Az előadás célja, hogy a Magyarittabén működő gazdák (mezőgazdasági termelők) összefogjanak és kialakítsanak egy céget, ahol munklahelyet biztosíthatnak a falun élők számára.

Az előadáson részt vett Juhász Attila tartományi mezőgazdasági képviselő is aki a mezőgazdaságban levő pályázatokról és hitelekről szólt néhány szót. Az előadás végén egy kerekasztal beszélgetés alakult ki, ahol a jelen levő gazdák elmondták gondjukat és közös megoldást próbáltak találni, amely megfelel nekik is és a munkásoknak is. Olyan téma is előkerült hogyan kell megakadályozni azt, hogy ne külföldről hozzák be a termékeket a nagy eladóláncok hanem, létrehozni egy szabványt,  amely azt a nevet viselhetné hogy „MADE IN BANAT” és mindenhova ezeket a termékeket juttani be.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?