Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Tisztújító közgyűlést tartott a...

Tisztújító közgyűlést tartott a VMCSSZ

Gabona Ferenc cserkésztiszt személyében új elnököt választottak a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség élére. A tisztújító közgyűlést szombaton tartották meg Muzslyán, előtte pedig a Gimnázium-templomban megkoszorúzták Králik László, egykori piarista tanár emléktábláját, aki az 1900-as évek elején jelentette meg Robert Baden-Powell: Cserkészet fiúknak című könyvének magyar nyelvű fordítását. A cserkészmozgalom ettől az időszaktól vette kezdetét a térségünkben.

A tisztújító közgyűlésen elhangzottak az elmúlt időszakról szóló beszámolók, a többi között a csapatparancsnokok készítettek összegzőt, a felnőttképzésről is szó esett, ugyanakkor a Petőfi-ösztöndíjas is bemutatta a Vajdaságban, október óta végzett tevékenységét. Emellett a jövőbeni terveket is ismertették, a programokról külön beszámolót készítettek, a cserkészvezető-képzésről is értekeztek.

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetségnek jelenleg 428 tagja van, de sok településen alakulófélben vannak a cserkészcsapatok. Ezért is az egyik legaktuálisabb tevékenységüknek számít a vezető-képző táboruk, amelyet a nyáron tartanak meg.

Az idén májusban, Muzslyán rendezik meg a Magyar Cserkészszövetségek Fórumának gyűlését, amely kiemelt jelentőséggel bír, erre a találkozóra a Kárpát-medence minden szegletéből várnak cserkészvezetőket, de ugyanakkor a külföldi magyar cserkészszövetségek képviselőit is meghívják.

Kónya-Kovács Otília

 

Forrás: VajdaságMA