Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Tóbai Szármafesztivál

Tóbai Szármafesztivál

Tóbán november 23-án Szármafőző fesztivált szervezett a tóbai Női szervezet. 14 csapat érkezett a versenyre a közeli településekről (Magyarcsernyéről, Kisoroszról, Szerbcsernyéről Tamásfalváról, Aleksandrovoról). A helybeliek is részt vettek több csapattal (vadászok, nőszervezet, diákok, fiatalok). De a magyarországi Tiszasziget képviselői is készítettek szármát (töltött káposztát). A zsűri tagjai megdicsérték a finom szármákat. A legízletesebbnek a következő csapatok étkeit vélték:

1.      hely: SZÁNTÓ – COOP

2.      hely: CSODACSAPAT

3.      hely: tóbai NYÚL VADÁSZTÁRSASÁG

Ezen a napon Tóba helyi tanácsa két településsel (Tiszasziget – Magyarország és Brezovo Polje – Bosznia) is aláírta hivatalosan a testvértelepülésekről szóló egyezményt. Vendégek érkezetek a romániai Ótelekről is, akikkel a jövőben szintén szeretnék felvenni a testvértelepülési kapcsolatot.

A helyi tanács elnöke, Lackó Farkas Erzsébet elmondta ez a lépés a falu számára egy nagy tett, ezen a napon egy régi álom vált valóra. A tanácstagoknak (Bába Natália, Bacsik Attila, Szántó Tivadar, Losonc Lóránt) és a segítőknek megköszönte az együttműködést. Kifejezte reményét, hogy a megkezdett utat együtt fogják folytatni.

Lőrinc Natália