Kezdőlap | Hirek > Közép-Bánság > Zarándokok az aracsi pusztatemplomnál

Zarándokok az aracsi pusztatemplomnál

A Délvidéki Háló Mozgalom szervezésében szombaton mintegy 70 fős csapat zarándokolt az aracsi pusztatemplomhoz, amely szent gyülekezőhelyként ismert nemcsak Vajdaságban, hanem a határon túl is, tudósít a Pannon RTV.

Tizenharmadik alkalommal ünnepelték az aracsi romtemplomot azok, akik felkeresték a középkori emléket. Volt, aki először látogatott el ide, de olyanok is akadtak szép számmal, akik évente megteszik ezt az utat.„Aki részt vesz, az már többéves visszajáró, és mindig várják nagy izgalommal, hogy megtörténjék a zarándoklat. Ez áldozathozatal”, mondta Micsik Béla, a szervezők egyike.

Az idei zarándoklat a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program részét képezi, melyet a szegedi KatHÁZ és a nagybecskereki Pro Porta Alapítvány, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is támogatott.

A helyszíni misét Horváth László földvári plébános celebrálta. A program közös ebéddel, a délutáni órákban pedig íjászattal, Mátyás királyról szóló népmesék mesélésével, valamint közös énekléssel folytatódott.

Forrás: Vajdaság Ma