Kezdőlap | Hirek > Nyugat-Bácska > Halfesztivál Zomborban

Halfesztivál Zomborban

Halfesztivált tartottak Zomborban. A BACON nevű határon átnyúló együttműködési program harmadik vajdasági állomása volt ez. A projekt célja, hogy a gasztronómia eszközeivel közelebb hozzák egymáshoz a különféle nemzetiségű embereket. 
Cigányzene, ízes borok és pattogó tűz. Minden adott volt a zombori Halfesztiválon a jó hangulathoz. Nyolc bográcsban főtt a halászlé. Minden szakács más receptre esküszik.

Báló Kamill, résztvevő, Bezdán: „A paprikától függ, meg a jó haltól, meg a jó tüzeléstől. Olyan nagy titka nincs a halászlének, de mégis egy kis fortélya azért van.”

Báló János, résztvevő, Zombor: „A forráson múlik nagyon sok minden. Tehát, az első perctől az utolsóig, attól függ persze, hogy milyen minőségű a hal, 40 percig aktív, intenzív forrás kell.”

Zomborban a Duna közelsége miatt közkedveltek a halételek. A gasztronómiai szemináriumsorozat harmadik rendezvényén nemcsak halászlé szerepelt a menüben.

Cselenák Kornél projektasszisztens, Magyar Polgári Kaszinó, Zombor: „Többfajta halászlevet főzünk, tehát csak pontyból, illetve kevert halból, ezenkívül tárcsán sütünk keszeget, ami nagyon finom, és tengeri halat, hekket, valamint egy dalmát specialitást, makrélát roston.”

A BACON nevű rendezvény egy 90 ezer eurós összértékű programsorozat. Négy-négy tematikus gasztronómiai találkozót szerveznek a határ mindkét oldalán. A vajdasági program augusztus 3-án bográcsfesztivállal végződik.

(PannonRTV)


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?