Kezdőlap | Hirek > Nyugat-Bácska > HITÉLET KÖZÖSSÉGI TALÁLKOZÓ...

HITÉLET KÖZÖSSÉGI TALÁLKOZÓ KUPUSZINÁN

Az újvidéki székhelyű Agapé könyvkiadó Kft. közösségi találkozókat szervez, melynek célja hogy a Vajdaságban élő olvasóinknak és híveinkhez még közelebb hozzuk a Hitélet katolikus folyóiratot és egyéb kiadványainkat. Az elérhetőségeken kívül a közösségépítés célját is szolgálják ezen katolikus közösségi találkozók. A mai online világban a nyomtatott sajtó és a közösség hátérbe szorul, ezen szeretnénk változtatni közösségi találkozók által.

Az újvidéki Agapé Ferences Könyvkiadó az elmúlt negyven évben számos folyóiratot, naptárt, apró kiadványt és könyvet adott ki felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A közösségi találkozók jó lehetőséget biztosítanak egy igazi olvasóközösség kialakításában, melyben a vallási értékek is nagy hangsúlyt kapnak.

Az április közösségi találkozónak a nyugat-bácskai Kupuszina adott otthont. Mise után a hívek és a plébános Zsúnyi Tibor átvonultak a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület épületébe, ahol kezdetét vette a találkozó. Az egybegyűlteket Zsúnyi Tibor plébános üdvözölte, majd Dezső Péter OFM, a Hitélet Katolikus folyóirat megbízott főszerkesztője ismertette a folyóiratot.

Szabó Judit az Agapé Könyvkiadó szerkesztője a könyvkiadás művészetéről mesélt bővebben a résztvevőknek.  Mi az Agapé feladata kérdésre Szabó Judit a következőt felelte: „ A betű varázsával egyengetni Krisztus útját.” Ismertette a kiadó legújabb kiadványait, mesélt a könyvkiadás menetéről és kihívásairól. A találkozó legvégén kötetlen beszélgetés közben a Hitélet online felületen való olvasásának lehetőségét, a könyvkiadás jövőjéről és a jelenlegi kihívások témaköreiről folytattak eszmecserét a résztvevők.

A Hitélet Közösségi Találkozók a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósultak meg.