Kezdőlap | Hirek > Nyugat-Bácska > Őszi megmozdulásai az Ügyeskezű...

Őszi megmozdulásai az Ügyeskezű asszonyoknak

A bezdáni  „Ügyeskezű Asszonyok”  kézimunkázók csoportja részt vett, 2013. október 6-án, vasárnap a béregi „Mihály napi találkozások” című rendezvényen. A kézimunkájuk mellett az idén először a régióra jellemző hagyományos süteményeket is kiállítottak.  Nem nyerték meg a legszebb stand díjat, de mégis nagyon jól szórakoztak. Nagy sikere volt a  Prosa  nevezetű süteménynek ami kukoricalisztből készült. Zomborban az árván maradt gyerekek és az idősek otthonának lakói között osztották szét az elkészített süteményeket.          

Felbátorodva az előző rendezvény sikerén a bezdáni “Ügyeskezű Asszonyok “ ismét részt vettek 2013. október 19-én a monostorszegi “Torták, sütemények és mezőgazdasági termékek “ című kiállításon. A rendezvény fő célja:  háztáji termékekből, mint a tojás, dió, mogyoró, méz  saját őrlésű lisztből készült finomságok bemutatása. A háziasszonyok  kézügyessegüket  és kreativitásukat megmutatva  elbűvölő  torta csodákat készítettek. A bezdáni kézimunkázók csoportja itt is több fajta süteménnyel jeleskedett. A legsikeresebb tortájuk az ananászos túró torta volt.

A bezdáni  “Ügyeskezű Asszonyok” kézimunkázó csoport tagjai részt vettek  az isterbáci megemlékezés keretén belüli  emléktábla avatáson. Az esemény november 3-án, vasárnap  koszorúzással kezdődött a bezdáni Alsótemetőben, az 1944-es Isterbáci Áldozatok Emlékkeresztjénél. Az avatás után  az emlékezők ezt követően az ismeretlen honvédek sírjaihoz vonultak.

A kézimunkázó assonyok  szívesen  segítettek  a vendégek fogadásában és megvendégelésében. Nagy megtiszteltetés volt  számukra.