Kezdőlap | Hirek > Nyugat-Bácska > Tűzoltók barátkoztak

Tűzoltók barátkoztak

1990 óta tartanak nyaranként baráti találkozót a Négyesfogatos falvak, Doroszló, Gombos, Kupuszina és Szilágyi Önkéntes Tűzoltó Testületei.

Az idei házigazda Gombos volt. A településekről érkező húsz-harmincfős csapatokkal, a helyi teljes tagsággal és a meghívott, horvátországi, dályhegyi és kórógyi vendégekkel együtt csaknem háromszáz személy volt jelen az ünnepségen. Fölvonulással kezdődött, a tűzoltó otthontól a Szent László templomig a doroszlói Fúvós zenekar kísérte a menetet és a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület népviseletbe öltözött tagjai tették színesebbé. A templomkertben az testületek képviselői megkoszorúzták Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének szobrát, ft.Verebélyi Árpád, Gombos és Doroszló plébánosa áldást osztott. Onnan a József Attila általános iskola udvarába vonultak, ahol a sorakozó alkalmával köszöntőt mondott Béres Edvin a gombosi ÖTT elnöke. Hangsúlyozta a  testületek közösségépítő és megtartó jellegét.

- Ahhoz képest, hogy tavaly ilyenkorra már huszonkét tűzesetet számláltunk, idén a csapadékos időjárásnak köszönhetően eddig eggyel kellett a gombosiaknak megbirkózniuk. Jellemző, hogy a csapatok egymás segítségére sietnek a bajban, de az ilyenfajta baráti jellegű találkozásoknak jobban örülünk. Adományok által valósulhatott meg ez a mai együttlét. Nagyon meg kell köszönjük a helyi Arany János MME és a Dunatáj- Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért civil szervezet támogatását.- mondta.

Felhangzott a szerb majd a magyar himnusz és megkezdődött a csapatok barátságos versenye, bemutatója. Nem maradtak ki az ügyességi játékok sem és a hab- parti, kicsi és nagy gyerekeknek. Közös ebéddel zárult a barátkozási nap, amelynek 2014- es házigazdája a kupuszinai Önkéntes Tűzoltó testület lesz.

- Az egész falu nagy ünnepként éli meg. Már elkezdtük a felkészülést, de általánosságban véve is frissíteni szeretnénk a testületet. Egy ütőképes fiatal csapat létrehozásán fáradozunk. -nyilatkozta Karality Nándor, a kupuszinai ÖTT pénztárosa, vezetőségi tagja.

 

 


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?