Kezdőlap | Hirek > Tisza-mente > Laktációs képzés magyar nyelven,...

Laktációs képzés magyar nyelven, először Vajdaságban

Laktációs alapismeretek elnevezéssel, Vajdaságban magyar nyelven először került megrendezésre az a képzés, amelyet Magyarkanizsán az Ifjúsági Otthonban tartunk a hétvégén. A képzés részvevői topolyai, zentai, verseci, szabadkai és magyarkanizsai egészségügyi dolgozók.

A projekt célja, hogy a már meglévő, alapszintű tudást feljesszék, aktuális információkkal bővítsék, és konkrét, gyakorlati tanácsokkal gazdagodjanak az egészségügyi ellátórendszer különböző szintjein tevékenykedő szakembereket. Képzésünk azoknak az egészségügyi dolgozóknak szól, akik pontosan ismerik az anyatejes táplálás fontosságát, viszont ritkán jutnak el és leginkább önköltségen – a témához kapcsolódó, hiteles és független előadásokra. A képzés alkalmat ad a magyar ajkú, kismamákkal foglakozó szakmabeliek kapcsolódására, tapasztalatcseréjére, lehetővé téve a későbbi információáramlást Vajdaságon belül is.

Az esemény a Kolibri a Családokért Egyesület baba mama klubjának szervezésében, a Kárpát-medencei Családszerveztek Szövetségének támogatásával valósult meg.

Társzervezők: a Zentai baba mama klub és a Baba-Mama Klub Magyarkanizsa.

Előadók: Rózsa Ibolya, IBCLC, okleveles andragógus (Budapest), és dr Márkus Anita, IBCLC, neonatológus, gyermekgyógyász főorvos (Budapest).

Köszönjük Magyarkanizsa Önkormányzatának a támogatást, Pejić Bojannak, hogy lobbizott értünk a Chess.com munkatársainál és önkénteseink fáradságot nem kímélő munkáját és idejét.

Fotók: Vígi Sára