Kezdőlap | Hirek > Tisza-mente > Már az adorjáni gyerekek is “jó...

Már az adorjáni gyerekek is “jó munkával” köszönnek

Fél éve már annak, hogy az első cserkész foglalkozást megtartottuk az adorjáni általános iskolásoknak. Csányi Tamara tanítónéninek (aki mellesleg cserkész) és Orcsik Károly plébánosnak köszönhetően a faluban már havi rendszerességgel őrsi foglalkozást tartanak a cserkészek. Minden alkalommal 25-30 gyerek szokott eljönni a foglalkozásra, amelyet az adorjáni iskolában, vagy az iskola udvaron tartunk meg. A hangsúly a játékon van, de ez mellett igyekszünk játékos módszertannal némi cserkészismeretet átadni a résztvevőknek. A foglalkozások egy is fél, néha két órát is igénybe vesznek, a hangulat jó szokott lenni, nem csoda, Adorjánon jó gyerekek vannak!

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség számára kiemelt fontosságú, hogy minél több településen cserkészetet indítson. Idén is elindította a felnőttképzését, ahol olyan felnőtteket toborzunk Vajdaságból, akik cserkészettel foglalkoznának és a képzésen elsajátított ismereteiket hazaviszik a közösségbe. A képzésre adorjánról is jelentkeztek, sok sikert kívánunk nekik!

A szövetségünk nyáron is tervez indítani egy csoportot a Határtalanul táborokba Magyarországra és adorjánról is várjuk a fiatalokat. Bízunk benne, hogy minél több fiatalt mozgatunk meg és, hogy a jövőben itt is el tudunk indítani egy cserkészcsapatot.

          

Írta:

Szabó Hunor

Kárpát-medencei csapatmentor