Kezdőlap | Hirek > Tisza-mente > Mosolytenger Gyermekfesztivál

Mosolytenger Gyermekfesztivál

 

A borús idő ellenére is nagy érdeklődés övezte a XI. Mosolytenger Gyermekfesztivált. A zentai Népkertben megrendezett eseményre megközelítőleg háromezren látogattak ki. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a gyermekeknek idén is ügyességi, illetve kézműves játékokat kellett teljesíteniük ahhoz, hogy garast kapjanak, amellyel a játszóhelyeken fizethettek.

Vajdasági RTV felvétele

A szervezők elmondták, hogy az esemény hiánypótlónak számít a gyermekes családok körében. Ez leginkább a tavalyi járványhelyzetben mutatkozott meg, amikor a rendezvény elmaradt.

Szalai Teodóra szervező: Úgy gondoljuk, hogy ez a rendezvény nagyon fontos, mert valahol hiánypótló. A mintájára már alakulnak kisebb helyi rendezvények, de nincs még egy olyan nagy rendezvény, ami igazából ingyenes, a gyerekek számára minden elérhető ingyen, és az egész Vajdaság-szerte már ismertté vált, és jönnek is a látogatók, fesztiválozók. A tavalyi év kieséséből azt tapasztaltuk, hogy idén a szülők azt írták, hogy már nagyon várják, a közösségi médiában ötösre értékelték a rendezvényt, tehát biztosan fontos a családok számára, hogy ki tudjanak mozdulni.

A megszokott nagyszínpados koncert helyett este diszkó várja a gyerekeket.

 

Forrás: Vajdasági RTV