Kezdőlap | Hirek > Világ > Elindult a Külhoni Magyar...

Elindult a Külhoni Magyar Sajtószolgálat

Mértékadó adatforrás internetes fórumon

Csütörtökön az MTVA elindította a Külhoni Magyar Sajtószolgálatot. A kms.mtva.hu honlapon külhoni magyar társadalmi és politikai szervezetek, egyházak és nemzetpolitikai szempontból kiemelt intézmények tehetnek közzé híreket, közleményeket.

2013. augusztus 1-jén elindult a Külhoni Magyar Sajtószolgálat. Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója Tusnádfürdőn július 25-én jelentette be a KMS augusztusi elindítását. A XXIV. Bálványosi Szabadegyetem „Összefogás a Kárpát-medencében” című rendezvényén a médiavezető elmondta, hogy az MTVA mintegy 200 szervezetet keresett meg és kért fel a KMS-ben való részvételre. A kms.mtva.hu honlapon, a Kós Károly Kollégium szellemi védnöksége alatt működő fórumot az MTVA hírügynökségi területe gondozza. A KMS a magyarság közös információs tere kíván lenni, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a nemzeti hírügynökség közvetítésével tudják híreiket megosztani a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarsággal.

A KMS legfontosabb partnerei a Magyar Állandó Értekezlet, és a Magyar Diaszpóra Tanács tagszervezeti, a nemzeti jelentőségű intézmények köréből a külhoni illetőségű intézmények (egyetemek, tudományos intézetek), valamint a határon túli magyar egyházak. A fórum várja azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését is, akik a KMS céljaival egyetértenek, szabályzatát elfogadják.
Az érdeklődők a honlapról tölthetik le a Sajtószolgálat szabályzatát.


Hozzászólások (0)

Ehhez a cikkhez nincs hozzászólás.

Van hozzászólása... ?