Kezdőlap | Hirek > Világ > Farkas Zsuzsanna beszámolója...

Farkas Zsuzsanna beszámolója Amerikából

A Külföldi Magyar Cserkészszövetség ösztöndíjasa

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat tagja Farkas Zsuzsanna a Külföldi Magyar Cserkészszövetség által hirdetett ösztöndíjasaként 2015 nyarán az amerikai magyar és cserkészközösség munkájában vehet részt, mint önkéntes. Itt olvasható második beszámolója.

A Nyári Magyar Iskolatábor után White Plainsbe tartott utunk. Majdnem két hetet töltöttünk el a Kozma családnál, s közben kirándultunk több alkalommal New Yorkba és egy hétvégén keresztül csodálhattuk a fővárost, Washingtont.
New Yorkban négyes kis csoportunk megnézte a fontosabb látnivalókat, mint például a Central Parkot, a Times Squaret, a Crysler épületet, Staten islandot (szigetet), a One World Trade Központot és az emlékhelyet, Manhattant, a Brooklyn hídat és a New York könyvtárat. Különleges élmény volt számunkra, hogy egy igazi Broadway előadást a Fuerza Brutát is megnéztük. Amikor nem a metropolist fedeztük fel, akkor sem unatkoztunk, voltunk falat mászni és pihentünk a strandon. Nem is sorolom tovább a helyszíneket a képek magukért beszélnek. New York utcáinak bebarangolása után következő állomásunk a főváros volt.

Washingtonban egy hosszú hétvégét töltöttünk, s az amerikai történelem mérföldkőnek számító helyszíneit meglátogattuk. Fogarasi Bea volt a vendéglátónk, aki a Capitoliumban tartott számunkra egy túrát. Ezúton is köszönet az idegenvezetésért és a vendéglátásért Fogarasi Beának. Megnéztünk több múzeumot is, mint például az Amerikai Történelmi Múzeumot, a Smitshonian Múzeumokat, és a Botanikus kertet. Napközben elsétáltunk a Lincoln szoborhoz és körbejártuk a központi parkot. A washingtoni obeliszk legmagasabb emeletére is feljutottunk, s csodás kilátásra tettünk szert a magasból.
Washington és New York nagyvárosai után Fillmori Sík Sándor Cserkészparkba tartott utunk. Ez a cserkészpark adott otthont 750 cserkésznek a jubileumi nagytábor ideje alatt, amin mi is részt vettünk.

 

Farkas Zsuzsanna
52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat