Kezdőlap | Képzések > Diákhétvége

Diákhétvége

Közösségfejlesztési tréning középiskolások részére

Helyszín: Szervezés alatt áll
Kezdés: 0000-00-00 00:00:00 Fejezés: 0000-00-00 00:00:00

Ez úton értesítünk titeket, hogy a szabadkai Vajdasági Ifjúsági Fórum – VIFÓ, az eddigi sikeres hétvégék után, egy projekt keretén belül ismét személyiség – és közösségfejlesztés témákban szervez diákhétvégéket.

Ismertető:

A diákhétvégék középiskolásoknak nyújt keretet olyan helyzetekre, ahol kipróbálhatják és tesztelhetik magukat, hogyan viselkednek érdekes szituációkban. Ez nem egy olyan program, ahol egy helyes válasz van, vagy valami feltételeinek meg kell felelni, ahhoz, hogy sikerrel járjanak. A Diákhétvége a diákokért van, így ők is töltik fel a hétvégét azzal, ahogy kifejtik véleményüket, őszintén megosztják gondolataikat.

Ez azért nem olyan egyszerű, hiszen jóval többször találkozni olyan helyzetekkel, ahol pozitívumnak számít inkább az, ha rávágva elmondjuk, ahogy ˝szokás˝ vagy ˝kell˝ viselkedni adott helyzetekben, mint az, hogy rájöjjünk a saját véleményünkre és kiálljunk az mellett.

Itt az utóbbit kérjük.

A játékos feladatok és azok feldolgozásaival láthatják, ahogy előnnyé is kovácsolható, ha véleménykülönbség merül fel, egyrészt más, újabb megvilágításban kaphatnak képet egy akár teljesen átlagos témáról is, másrészt azt könnyen lehet ésszerűen lebonyolítani, és teljesen kikerülhető az erélyes hangnem. A képzés jóvoltából a résztvevők észrevehetően merészebben állnak ki viták során saját igazuk mellett, amennyiben helytállóak, kíváncsibb füllel hallgatják meg a sajátjuktól eltérő nézeteket, kiegyensúlyozottabban közelednek szeretteikhez, jobban átlátják a pályaválasztási lehetőségeket, mivel az önismereti részben betekintést kapnak abba, hogy valójában mi is érdekli őket, mi az amiben jók, és miben kell fejlődniük ezáltal, egészségesen viszonyulnak a saját jövőjükhöz, illetve a szenvedélybetegségek fizikai és lelki hatásaira is rálátást kapnak. Azon felül viselkedés- és magatartásbeli közvetett okokat ismernek fel, gördülékenyebb a problémamegoldó képesség, és többször tudnak sikerélményt ajándékozni maguknak, melyek mindegyike alapja egy egészséges gondolkodású, fejlett felnőttnek, melyre itt a Vajdaságban nagy szükség mutatkozik.

Főképp kiscsoportos foglalkozásokat és különböző játékos gyakorlatokat alkalmazunk. Programjaink bentlakásos rendszerűek, péntek délutántól vasárnap délutánig tartanak. Ez egy intenzív tréning, amely során új oldalukról ismerhetik meg egymást a résztvevők, az osztálykirándulásoknál strukturáltabb formában.

Választható témák: önismeret, kommunikáció, szenvedélybetegségek, társ-suli (szerelem-párkapcsolat), tolerancia, pályaorientációközösségfejlesztés.

 A Diákhétvégék várható időpontjai:

  • április és május. Időpont pontosítás megbeszélés alapján történik.

A képzés helye szervezés alatt áll.

 

Részvételi díj: Teljes ellátással 25 Eur/fő (A résztvevői díj nem tartalmazza az utazás költségeit).

Érdeklődni: A suvifo@gmail.com elektronikus levélcímen vagy a 024/554-413 – as telefonszámon, munkanapokon 10:00 – től 14:00 – ig.

 

Előnyt élveznek:

  • a teljes létszámú osztályok/közösségek – osztályfőnöki/közösségvezetői kísérettel.

Pályázat beadásának módja és határideje:

A pályázatokat elektronikus formában (e-mail), illetve postai úton is meg kell küldeni, 2015. március 27-ig, melyhez a szükséges jelentkezési formanyomtatványt az érdeklődőknek biztosítunk.

A hiányos és határidőn kívül érkezett pályázati anyagokat nem fogadjuk el.

Végezetül néhány gondolat a résztvevő osztályoktól:

„ A siker a diákok nyitottságának is köszönhető. A kezdeti bizonytalanságokat leküzdve teljes odaadással és kíváncsisággal vettek részt a sokszor kreatív és játékos, olykor viszont elmélyült és nyílt beszélgetéseket magukba foglaló programokon. Nyitottak, bátrak és kreatívak voltak, büszke vagyok rájuk és örömmel tölt el, hogy további személyiség- és közösségfejlesztő programhétvégéken kívánnak részt venni az előttünk álló években.”

„ Valóban úgy éreztem, hogy sokkal figyelmesebbek egymással, olyanok is megszólalnak, akik korábban nemigen nyilatkoztak még osztályfőnöki órán-talán társaik rosszallásától tartva. Úgy láttam, hogy a foglalkozásokat követő hetet teljesen behálózták az emlékek, a hatása alatt álltak. Fontos, értékes tapasztalat volt ez számukra.”

„ Ez a pár nap alatt megtanultam, hogyha akarunk, bármit elérhetünk, mind csapatban, mind egyénileg. Az összes játék nagyon tetszett. Mindegyik megtanított velem valamit. Remekül éreztem magam. Örülök, hogy részt vettünk ezen a programon, mert így az osztály rengeteg közös élménnyel bővült már így az elején.”

„ Amit csináltok az elképesztő, csodálatos dolgokra vezetettek rá a hétvégén, amire magamtól nem biztos, hogy rájöttem volna, vagy csak jóval később.”

„ Egy nagy adag bátorságot viszek haza társaim segítségével. Megfogtak a játékok. Jó volt hinni és bízni másokban. Megihletett az összetartásunk, minden akadálynál. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy.”


Óraszám: péntektől vasárnapig Költség: 25 eur/fő Jelentkezési határidő: : 2015-03-27 00:00:00 Kapcsolat: suvifo@gmail.com, munkanapokon: 024/554-413, 10:00 – től 14:00 – ig.Szervezet: Vajdasági Ifjúsági Fórum