Kezdőlap | Rákóczi Szövetség hírei > A Rákóczi Szövetség képzése...

A Rákóczi Szövetség képzése Törökbecsén

Vajdasági és magyarországi középiskolások számára tart a hétvégén vezetőképzőt a Rákóczi Szövetség Törökbecsén. A szervezők célja a fiatalok közötti kapcsolatépítés fejlesztése és a középiskolai szervezetek munkájának az elősegítése. A rendezvénynek pénteken volt a megnyitója.

PannonRTV felvétele

A Kárpát-medencében több mint 250 középiskolában tevékenykednek a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezetei. Tagjaik közül közel hetven dél-magyarországi és vajdasági diák érkezett Törökbecsére a szövetség által szervezett programra. Máté István, Szekszárd: „Én nyitott vagyok, szeretek új embereket megismerni, a határon túl ez kiváló lehetőség arra, hogy olyan emberekkel ismerkedjen meg egy magyarországi, akik nem teljesen olyan habitusú meg beállítottságú diákok, mint mi vagyunk.”

Vajdaságban 15 településen működik Rákóczi Szövetség. Óbecséről is érkeztek a diákok és tanárok a szervezet törökbecsei vezetőképzőjére. Kiss Igor, elnök, Rákóczi Szövetség, óbecsei szervezet: „A kapcsolati tőkének hatalmas szerepe van a mai világban, és ezt próbálja a szövetség elősegíteni, véleményen szerint nagy sikerrel.”

A Rákóczi Szövetség 2008 óta évente kétszer tart vezetőképzést a középiskolásoknak, most először látja vendégül a diákokat egy vajdasági település. Csáky Csongor, főtitkár, Rákóczi Szövetség: „Ezeknek a rendezvényeknek mindig azt a mottót adjuk, hogy érték és ifjúság, ebben próbálunk olyan üzeneteket átadni, olyan előadókat hívni, olyan programokat szervezni, ami mind azt igyekszik szolgálni, hogy a Kárpát-medencei magyarság, az itteni ifjúság fontos nekünk és ennek az összetartozását erősíteni szeretnénk.”

Szombaton Óbecsére és Törökbecsére kirándulnak a diákok, a vasárnapi zárónapon pedig Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke tart nekik előadást.

 

Forrás: PannonRTV