Kezdőlap | Rákóczi Szövetség hírei > Bajai diákok Zomborban

Bajai diákok Zomborban

Zomborba látogatott a Bajai Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Szakiskolájának és Készségfejlesztő Iskolájának 40 diákja és 10 kísérő tanára.

A látogatás célja, hogy a sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott és közepesen sérült magyarországi gyerekek is megismerhessék a határon túli magyarságot és annak kultúráját. A magyarországi iskola partnerintézménye a zombori Vuk Karadžić Iskola volt.

A bajai gyerekek először a Magyar Polgári Kaszinó dísztermében egy ünnepi műsor keretében megemlékeztek március 15-éről, majd a megyeházán megtekintették a Zentai csatáról készült festményt, és előadást hallgattak Zombor történelméről. Később a Városi Múzeumba is ellátogattak.

A Rákóczi Szövetség, a Kuckó Gyermekszervezet és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megvalósult látogatás olyan jól sikerült, hogy Puh Ildikó, a bajai készségfejlesztő intézményegység vezetője és Sonja Durut, a zombori Vuk Karadžić Iskola igazgatója elmondták, a jövő tanévben is együtt szeretnének pályázni hasonló projektek megvalósítására.

 

Forrás: Pannon RTV