Kezdőlap | Rákóczi Szövetség hírei > Gólyahír - új elemmel bővül a...

Gólyahír - új elemmel bővül a Rákóczi Szövetség programja

Új elemmel bővül anyák napja alkalmával a Rákóczi Szövetségnek a magyar iskolaválasztást szolgáló programja.

Az idei anyák napja alkalmával a szervezet elindítja a határon túli magyar újszülötteket megszólító programját, mely a Gólyahír nevet kapta.

A program lényege, hogy minden olyan újszülött gyermek, aki magyarul beszélő családban születik, megkapja a Szövetség Első Könyvem című kötetét, mely a magyar közösségek újszülöttjeit és családjukat szólítja meg. A kiadvány a családra, az újszülöttre és a magyar kultúrára vonatkozóan tartalmaz fejezeteket, illetve a Rákóczi Szövetség Kárpát-medencei magyar közössége nevében köszönti a gyermeket családjával együtt.

A Gólyahír Programot a Rákóczi Szövetség 2017 májusától azokra a területekre kiterjeszti ki, ahol a Beiratkozási Programja jelenleg is működik: a teljes Felvidék, a kárpátaljai Felső-Tisza vidék, az erdélyi Máramaros, Bihar, Temes és Fehér megye, valamint Dés és régiója, illetve a vajdasági szórvány és Horvátország.

A programot a Rákóczi Szövetség határon túli partnerszervezeteivel közösen szervezi és bonyolítja le, együttműködve minden olyan személlyel és intézménnyel, akiknek fontos a magyar megmaradás ügye.

A program tervezésénél abból indultak ki, hogy évente a felsorolt területeken nagyságrendileg 8000 magyarul beszélő iskolakezdés előtt álló gyermeket szólít meg a Szövetség iskolaválasztási kampánya keretében.

A Rákóczi Szövetség bízik benne, hogy a program új eleme még hatékonyabbá teheti jelenleg is sikeres, magyar iskolaválaszát szolgáló Beiratkozási Programját.

Az eddig meghirdetett programjok közül még lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség utazási programjára, amelyet a június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából hirdettek meg.

 

Forrás: VajdaságMA