Kezdőlap | Rákóczi Szövetség hírei > Közel 4000 középiskolás utazhat...

Közel 4000 középiskolás utazhat határon túlra március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával

A Rákóczi Szövetség Március 15-i Diákutaztatási Programja keretében 101 középiskola pályázott sikerrel Kárpát-medencei utazási támogatásért. A Diákutaztatási Program keretében közel 4000 magyarországi középiskolás diák utazhat március 15-én valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival.

Felvidékre 32, Erdélybe illetve Partiumba 36, Vajdaságba 14, Kárpátaljára 6, Szlovéniába 3 és Horvátországba 2 középiskolai csoport utazik március folyamán. Ezzel párhuzamosan 8 külhoni iskola Anyaországba tervezett utazása is támogatásban részesül a Szövetség vezetőinek döntése értelmében.

A pályázat feltétele volt, hogy egy Kárpát-medencei határon túli település magyar középiskolájához látogasson a magyarországi középiskolás utazó csoport és közösen ünnepeljenek március 15-én. A Rákóczi Szövetség az utazó diákok számától függően legfeljebb 200 ezer forint értékű utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak.

1994 óta hirdeti meg Március 15-i Diákutaztatási Programját a Rákóczi Szövetség magyarországi középiskolások számára. A program fő célja, hogy minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyarországi és a határon túli magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között. A pályázatra bármely magyarországi középiskola jelentkezhetett.

A Szövetség múlt évi Diákutaztatási Programjai keretében március 15-én, június 4-én és október 23-án 361 Kárpát-medencei középiskola közel 13.000 diákja utazhatott.

 

Forrás: VajdaságMA