Kezdőlap | Rákóczi Szövetség hírei > Temerin: Átadták a Rákóczi...

Temerin: Átadták a Rákóczi Szövetség tanszercsomagját a leendő elsősöknek

Hatvanegy leendő elsős vette át ma Temerinben a Rákóczi Szövetség beiskolázási csomagját.

A magyarországi Rákóczi Szövetség öt éve részesíti támogatásban a magyar nyelven tanuló, szórványban élő elsősök családjait, Temerinben második alkalommal adták át a főleg tanszerekből álló csomagot.

- A Magyar Nemzeti Tanács fő stratégiája az, hogy fogja a szülők, a gyermekek és a pedagógusok kezét az iskoláztatás végéig – nyilatkozta Ladisity Melinda, az MNT tagja.

- Ezt teszi a beiskolázási csomaggal, az ösztöndíjakkal, az iskolabusz programmal. Számos olyan rendezvény és program van, amely az óvodás kortól az egyetem befejezéséig az MNT-nek köszönhetően kíséri a diákokat. - hangsúlyozta az MNT illetékese.

Sziveri Béla iskolaigazgató szerint a szülőket jelentősen tehermentesítik ezek a támogatások, és mint fogalmazott Temerinben nem kérdés, hogy magyar iskolába íratják-e gyermekeiket. - Mivel itt helyben egy magyar általános iskola van, így a magyar szülők döntő többsége egyértelműen ide íratja be gyermekét. Szerencsére nálunk ez a fajta probléma nincs jelen, mint más szórványtelepüléseken, városokban. - tette hozzá az intézmény igazgatója.

A Rákóczi Szövetség egyszeri támogatását, valamint az MNT beiskoláztatási csomagját közvetlenül az iskolakezdés előtt kapják meg a leendő elsősök.

 

Ádám Csilla

 

Forrás: VajdaságMA